• دوشنبه / 05 خرداد 1404 / 08:00
  • .
  • 3 دقیقه زمان مطالعه

علاقه‌مندی ایران و الجزایر برای توسعه روابط تجاری

در نشست تخصصی آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی الجزایر ضمن اشاره به اهمیت توسعه روابط تجاری ایران و الجزایر، برگزاری و شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی به‌عنوان یکی از فرصت‌ها برای نشان دادن توانمندی‌های صادراتی دو کشور عنوان شد.

...

در نشست تخصصی آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی الجزایر با رویکرد حضور پاویون ج.ا ایران در نمایشگاه بین‌المللی الجزایر، باحضور محمدرضا صفری سرپرست دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران، محمدرضا بابایی سفیر ایران در الجزایر، محمد جواد ساعدی رایزن بازرگانی ج.ا ایران در الجزایر و جمعی از فعالان بخش خصوصی در سالن مروارید خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

 

صفری سرپرست دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به جمعیت الجزایر، گفت: این کشور جمعیتی بیش از 46 میلیون نفر دارد که دین 99 درصد از آنها اسلام است؛ الجزایر با 7 کشور آفریقای دیگر مرز خاکی دارد. هم اکنون ایران در قاره آفریقا 2 رایزن بازرگانی فعال دارد که یکی از آنها در این کشور فعالیت دارد و مرکز تجاری ایران در الجزایر نیز بعد از اخذ مجوزهای لازم از سازمان توسعه تجارت ایران در این کشور فعالیت خود را دنبال می‌کند. 

 

وی میانگین حجم مبادلات تجاری الجزایر را حدود 85 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: در سال گذشته این کشور 47 میلیارد دلار صادرات و 43 میلیارد دلار واردات داشت و در چند سال اخیر میانگین تجارت این کشور به 90 میلیارد دلار تا 100 میلیارد دلار رسید.

 

این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ایران، با بیان اینکه عمده کشورهای اروپایی عمده هدف صادراتی الجزایرهستند، گفت: الجزایر دروازه ورود به اروپاست و الجزایر بیشترین حجم وارداتی را از چین و روسیه دارد که این امکان وجود دارد که همکاری‌های مشترک از این طریق داشته باشیم.

 

صفری سابقه تجاری ایران و الجزایر در سال گذشته را حدود 5 میلیون دلار دانست و افزود: ایران در سال 1399 حدود 120 میلیون دلار به الجزایر صادرات داشت ( البته در آمارهای صادراتی ما به الجزایر حجم صادرات غیررسمی لحاظ نشده است). عمده کالاهای صادراتی ایران به این کشور مطابق با آمار 10 ساله ج.ا ایران عبارتند از لوازم خانگی، خشکبار صنایع معدنی و فلزی است و به نظر می‌رسد که امکان توسعه در قسمت‌های مختلف وجود داشته باشد.

 

سرپرست دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختلف از جمله نفت و گاز، توربین‌های و تجهیزات نیروگاهی، تصفیه آب پساب و آب شیرین‌کن‌ها، لایه روبی سطح‌ها و رودخانه‌ها، ساخت سیلو، زنجیره سرد برای محصولات کشاورزی، پروژه‌های خدمات فنی و مهندسی، راه جاده، سلامت در حوزه ناباروری، قلب عروق، دیالیز، بهره برداری و استخراج از مواد معدنی و ... وجود دارد.

 

وی با اشاره به فعال بودن خط کشتیرانی لیبی، گفت: امکان صادرات از لیبی به‌صورت زمینی به الجزایر وجود دارد و این امکان وجود دارد که با حضور در نمایشگاه بین‌المللی دو کشور روند فعایت تجاری را دو چندان کنیم؛ حضور در نمایشگاههای دو کشور باعث خواهد شد که تجار و بازرگانان ایران و الجزایر مخاطبان و همتایان خود را در حوزه صنعت غذا، خدمات فنی و مهندسی، معدن و فلزی پیدا کنند و ظرفیت‌های تجاری دو کشور را بسنجند.

 

انتهای پیام