- دوشنبه / 12 خرداد 1404 / 07:00
- .
- 3 دقیقه زمان مطالعه
توسعه تجارت خارجی با هدف جهش صادراتی در استان تهران/ راهاندازی تالار دوم برای تسهیل مبادلات ارزی
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به راهاندازی تالار دوم بازار جدید ارز، 4 استراتژیهای سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه تسهیل تجارت خارجی را برشمرد.

محمدعلی دهقان دهنوی در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران، با اشاره به 4 استراتژی سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه توسعه و تسهیل تجارت خارجی، گفت: استان تهران در اقتصاد ملی نقش مهمی دارد، ظرفیتهای گسترده این استان، کمتر دیده شده و بسیاری از تصمیمات آن در چارچوب سیاستهای ملی اتخاذ میشود.
وی با اشاره به لزوم ایجاد بستر مناسب برای فعالیت شرکتهای مدیریت صادرات، اضافه کرد: این شرکتها میتوانند با تکیه بر توانمندیهای تولیدکنندگان، بازارهای جدیدی را پیشروی تولیدات کشور باز کنند؛ همچنین میتوان با ایجاد کنسرسیومهای صادراتی چند تولیدکننده کوچک داخلی را یک جا جمع و تحت لوای یک برندهای مشترک محصولات تولیدکنندگان داخلی را به بازارهای جهانی صادر کرد.
دهقان دهنوی با بیان اینکه تاکنون در زمینه شرکتهای مدیریت صادرات موفقیت چشمگیری حاصل نشده است، گفت: با تدوین آییننامههای حمایتی، حمایت از این شرکتها در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار گرفته است.
معاون وزیر صمت باهدف کاهش موانع غیرضروری و تسهیل بازگشت ارز حاصل از صادرات، از وعده بانک مرکزی برای راهاندازی تالار دوم در مرکز مبادله ارز خبر داد و تصریح کرد: این تالار بنا به قول بانک مرکزی فردا راهاندازی خواهد شد، و امیدواریم همان طور که بیان کردهاند به صادرکنندگان و واردکنندگان اجازه دهد تا خودشان قیمتهای پیشنهادی را تعیین کرده و بخش مهمی از دغدغههای فعالان اقتصادی رفع شود.
وی با بیان اینکه کمیته ارزی وزارت صمت به صورت هفتگی با ریاست وزیر صمت و معاونان وزارتخانه تشکیل میشود، گفت: هدف این کمیته هماهنگی، تسهیل و تخصیص دقیقتر منابع ارزی است.
دهقان دهنوی اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت ایران، زمان زیادی برای مواجهه با قوانین و مقررات پیچیده میگذارد، و باید بر اصلاح این رویهها متمرکز شویم؛ بسیاری از این موانع در حوزه تجارت خارجی غیرضروری هستند و باید در کارگروهها و کمیتههای تخصصی این قوانین مورد بازنگری قرار بگیرند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بر تمرکز دولت و وزارت صمت بر امضای موافقتنامههای تجاری تاکید کرد و گفت: موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از 25 اردیبهشت اجرایی شد و بر اساس آن، تعرفه ۸۷ درصد از کالاها به صفر رسیده است. این توافق، فرصتهای بینظیری برای توسعه صادرات و واردات مواد اولیه و سرمایهگذاری مشترک فراهم میکند. همچنین توسعه این نوع توافقنامهها با سایر کشورها نیز در دست بررسی و نیازمند تصویب در مجلس شورای اسلامی است.
دهقان دهنوی با بیان اینکه سرمایهگذاریها باید با نگاه تولید صادراتمحور انجام شوند، افزود: نگاه صادرات کالای مازاد باید تغییر کند. در این مسیر، شرکتهایی که از ابتدا با رویکرد صادراتی فعالیت خود را آغاز کنند، از حمایتهای ویژه برخوردار خواهند شد.
وی در پایان از آمادگی سازمان توسعه تجارت ایران برای حمایت همهجانبه از بخش خصوصی باهدف ایجاد جهش صادراتی در کشور خبر داد.
انتهای پیام